A szerződéskötés menete

A székhelyszolgáltatási szerződés megkötésére - a gyors és hatékony ügyintézés érdekében - minden esetben előzetes időpontegyeztetést követően kerül sor, így Önnek csupán egyszer, a szerződés aláírásakor szükséges Irodánkba befáradnia.

A 2020. január 10-i hatállyal módosított – a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló – 2017. évi LIII. törvény (Pmt.) 1. § (1) bekezdés r) pontja értelmében irodánk köteles

 • elvégezni az ügyfél-átvilágítást, valamint
 • a kockázati besorolás érdekében megvizsgálni leendő Ügyfeleink tényleges tulajdonosi struktúráját.

 

A szerződéshez szükséges dokumentumok:

 • Ügyvezető személyi igazolványa, lakcímkártyája
 • Cégnév, kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe és a választott csomag
 • Ügyvéd által ellenjegyzett létesítő okirat (alapító okirat/társasági szerződés/alapszabály)
 • Aláírási-címpéldány vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta
 
 

szerződéskötés

1. Személyes megjelenés esetén

Személyes megjelenés esetén az átadott dokumentumok alapján elkészítjük a székhelyszolgáltatással kapcsolatban szükséges iratokat (székhelyszolgáltatási szerződés és székhely használathoz hozzájáruló nyilatkozat), melyet követően a szolgáltatás díja a kiválasztott csomag szerint készpénzben rendezésre kerül. Az ügyvezető képviseletében meghatalmazott is eljárhat, ebben az esetben két tanúval ellátott meghatalmazás szükséges, melyet ide kattintva tölthet le.

 

2. Online szerződéskötés, távaláírás

A törvénymódosítás hatására az online szerződéskötési folyamatot az alábbiak szerint alakítottuk át ügyfeleink kényelme érdekében:

 1. Az elektronikusan történő adategyeztetést követően a szolgáltatás díjáról e-mailes díjbekérő kerül kiállításra, melyet az aláírandó székhelyszolgáltatási szerződéssel és a postai meghatalmazással együtt e-mailen megküldünk Önnek.
 2. Aláírást követően az iratokat eredetiben postai úton vagy futárral visszajuttatja irodánk részére.
 3. Az okiratok visszaérkezését követően előre egyeztetett időpontban, a Skype program útján sor kerül a távazonosításra. A távazonosítás két részből áll: a személy azonosításából és az aláírás azonosításából.
  1. A Skype útján lebonyolított, rögzítésre kerülő videóbeszélgetés során az azonosítás alatt álló személy kijelenti, hogy hozzájárul a beszélgetés rögzítéséhez, bemondja az okiratokban szereplő adatait és jól látható módon bemutatja az okmányait. Ezzel lezárult a személy azonosítása.
  2. Az aláírás azonosítása során cégünk ügyintézője bemutatja a kamera előtt a nála lévő okiratokat, melyen az azonosítás alatt lévő személy megtekintheti az aláírásokat és amennyiben felismeri saját aláírását, úgy kijelenti, hogy a bemutatott okiraton szereplő aláírás a sajátja. Ezzel a távazonosítási eljárásnak vége.
 4. Ezt követően, amennyiben a díjbekérőben szereplő összeg is megfizetésre került, a székhely hozzájáruló nyilatkozatot, valamint az általunk is aláírt szerződést postai úton megküldjük Önnek.

 

Az online szerződéskötés kényelmi díja: 6.000,- Ft (ÁFA mentes összeg)

 

A szerződés távaláírással történő megkötésének technikai feltétele az ügyfelek vonatkozásában:

 • Számítógép webkamerával/laptop/táblagép vagy mobiltelefon Skype alkalmazással (a Skype szoftver bármely operációs rendszerre kiadott, 8.50.0.38 vagy újabb verziója)
 • Internetelérés
 • Nyomtató, amely alkalmas a szerződések ügyfél általi, jó minőségű kinyomtatására (amennyiben ez nem biztosított, az iratokat postai úton küldjük meg az ügyfél részére)

 

További cikkeink:

- Székhelyszolgáltatás Budapest
- kézbesítési megbízott

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Adatkezelési elvek